Nieuws

Update: 30 september 2017

Meer tijd om je aan te melden voor de AWBZ-procedure

We hebben er nog eens goed over nagedacht en we gaan de deadline aanpassen voor de aanmelding. Aangegeven was dat meedoen met de AWBZ-claim nog mogelijk was tot 1 oktober 2017.

Totdat bekend is wanneer het procedure van start gaat kan men nog deelnemen, en dat moment moet nog bepaald worden. Ook krijgen we nog veel leden erbij en we willen zoveel mogelijk mensen de kans geven de teveel betaalde AWBZ-premie terug te vorderen van de Overheid. 

Update: 19 juli 2017

Beste mensen,

Zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn weer een flinke lap tekst. Dit bericht bevat echter uiterst belangrijke informatie betreffende de AWBZ-claim, dus neem de tijd dit zorgvuldig door te lezen.

STAND VAN ZAKEN

Ook de laatste maanden is er veel gebeurd. Veel correspondentie met de diverse Belastingkantoren en ook met het Ministerie van Financiën. Zoals verwacht doet men er van alles aan om onder deze claim uit te komen. De argumenten om niet te betalen óf om het inmiddels betaalde (deel)bedrag terug te vorderen worden steeds vager. Inmiddels hebben we al heel veel bezwaarschriften geschreven voor onze leden die de mededeling hebben ontvangen dat de aangifte 2015 gewijzigd gaat worden. Met als doel het betaalde bedrag terug te vorderen.

VERVOLGBRIEF

De vervolgbrief is inmiddels klaar, maar zolang de Overheid zich aan het ingraven is en alle hakken in het zand heeft gezet heeft het niet veel zin deze (voorlopig) te versturen.

RECHTSZAAK

Hoe dan ook, we ontkomen er niet aan om een rechtszaak aan te spannen tegen de Nederlandse Staat en dan met name het Ministerie van Financiën. En eerlijk gezegd waren we hier al een beetje op voorbereid. De recente uitspraak van het Ministerie “Als je het er niet mee eens bent stapt u maar naar de Rechter” zegt genoeg.

GEZAMENLIJKE PROCEDURE

Wanneer onze leden deze procedure individueel gaan voeren zal er weinig resultaat worden geboekt. We gaan dit gezamenlijk doen, en daar hebben we straks al die inkomensverklaringen voor nodig. Details hierover volgen later.

BEZWAARSCHRIFTEN

Wanneer men inmiddels al een bedrag heeft ontvangen van de belastingdienst en de mededeling dat de aangifte herzien wordt (met andere woorden: terugbetalen!) stuur dan een mail met daarin de brief van de Belastingdienst naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen dan voor het juiste bezwaarschrift dat we als pdf-bestand terugsturen. Dit geldt ook voor de mensen die nog geen geld hebben ontvangen, maar wel de mededeling dat de Belastingdienst afwijkt van de aangifte 2015 in verband met het aftrekken als gift van de AWBZ-claim.

DONATIES

Herhaaldelijk hebben we het verzoek gedaan om een bedrag te doneren aan de Werkgroep. Op enkele uitzonderingen na, waar we heel blij mee zijn, houdt iedereen de hand strak op de knip. Ook wanneer er inmiddels flinke bedragen zijn ontvangen door al het werk dat wij als Werkgroep tot nu toe gedaan hebben is het kennelijk lastig om een passende donatie te doen. Dat heeft mij wel aan het denken gezet en daar moet een oplossing voor komen. Het beheren en runnen van de Werkgroep begint inmiddels stevig in de papieren te lopen en ik stop ermee dit uit eigen zak te moeten betalen. Ook de naderende rechtszaak gaat heel veel geld kosten.

 Dus óf ik stop met de Werkgroep óf we gaan het anders aanpakken. Aangezien ik niet snel de handdoek in de ring gooi is er gekozen voor de tweede optie:

1)      Iedereen in deze groep die inmiddels een claim heeft ingediend of dat nog gaat doen betaald een eenmalige bijdrage van € 50,- op rekening NL71TRIO 0391 1924 85 t.n.v. De Werkgroep onder vermelding van “AWBZ-Procedure”. Indien je op Facebook een andere naam gebruikt, vermeld dat dan bij het betalingskenmerk.

2)      De mogelijkheid tot deelname sluit op het moment dat bekend is wanneer de juridische procedure van start gaat.

3)      Na deze datum gaan we mensen uit de groep en/of mailinglijst verwijderen die geen donatie wensen te doen. Uitsluitend leden die deze bijdrage hebben voldaan zullen worden vertegenwoordigd in de komende procedure.

4)      Dit geldt niet voor de leden die inmiddels wel hebben gedoneerd in de periode vanaf de start van de AWBZ-claim, ongeacht de hoogte van het bedrag. Is er door jou al eens een donatie gedaan, maar is jouw Facebook- en/of email-naam anders, stuur dan even een mail naar één van de beheerders.

5)      Dit geldt ook niet voor de leden die op één of andere manier direct zijn berokken bij de werkzaamheden binnen de Werkgroep.

VERANDERINGEN OP FACEBOOK

Uiteraard zijn er ook veel leden die lid zijn geworden om andere redenen zoals onze afdelingen Jeugdzorg, Schulden, Re-integratie enzovoort en niet meedoen aan de AWBZ-claim. Deze leden krijgen vanaf 25 augustus de mogelijkheid over te stappen naar een nieuwe Facebook-pagina van de Werkgroep. Op die pagina wordt dan geen AWBZ-claim behandeld.

VRAGEN EN OPMERKINGEN

Neem dan contact op met één van onze mensen:

-          Meinsje de WeerdDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-          René GraanstraDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.