Minister Kuipers sluit een nieuwe lockdown niet uit

Misschien is het goed als wij, als samenleving, dat wél gaan doen. Allemaal, alle sectoren, middels een mooie brief richting het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een lockdown na 2,5 jaar is geen optie meer, evenmin als het wederom uitsluiten van mensen middels CTB’s etc!

Beste minister Ernst Kuipers,

Het is de natte droom van elke viroloog, de meest rigoureuze maatregelen afkondigen in de talkshows op TV en hel en verdoemenis zaaien. Ver buiten de werkelijkheid treden, ze zouden namelijk alléén advies uit moeten brengen op papier, punt. Dat ze zichzelf zonder enige vorm van verantwoordelijkheid te dragen bombarderen tot beleidsbepalers is ronduit schandalig. Dat hebben we de afgelopen 2,5 jaar met z’n allen wel gemerkt.

Maar iedereen is het beu dat er in die 2,5 jaar vrijwel niets is gebeurd aan ons zorgstelsel. Wat sowieso al te duur wordt maar er is geen enkele marge om een lichte klap op te vangen. Dan wordt er direct al met lockdowns en maatregelen gedreigd. Dat we dit accepteren en de Tweede Kamer der Staten-Generaal inclusief het kabinet dit normaal hebben gemaakt, is misschien wel de grootste desillusie na alle Corona ellende.

Ik hoop dat meerdere sectoren gaan zeggen tegen u, prima om ons steentje bij te dragen. Maar dan graag eerst even een wetenschappelijk overzicht van wat wél en niet geholpen heeft aan maatregelen en als alles op de eigen verantwoordelijkheid wordt geschoven, prima maar dan moet u dat ook zo laten. Ook als het wat spannender wordt.

Want de horeca, detailhandel, evenementen sector, reissector, cultuursector, en velen sectoren meer worden door u momenteel in een politieke val gelokt met “ze moeten met eigen plannen komen”. De cursus “omgaan met teleurstellingen” hebben de bovenstaande sectoren afgelopen tijd met vlag en wimpel doorlopen helaas, maar wel definitief afgerond!

Wat dat betreft kunnen we nog wat van de boeren leren, het is genoeg zo!

Een gedachte over “Minister Kuipers sluit een nieuwe lockdown niet uit

Voeg uw reactie toe

 1. Ben het helemaal mee eens wat er geschreven staat
  Er word maar op los gebazeld en het volk op stang
  jagen met allerlei informatie. En wat gebeurt er daadwerkelijk.
  Mijn inzien niks.
  Maak de mensen meer bewust van gezonde voeding.
  Gezonde voeding betaalbaar maken voor alle mensen.
  Dat zet meer zoden aan de dijk, dan het gezwets in de ruimte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: