Nieuwsbrief december 2018

kop

Het gaat goed met de Werkgroep

De Werkgroep bestaat inmiddels ruim 3 jaar en mede dankzij de nieuwe website die we in september hebben gelanceerd is het voor ons een stuk makkelijker geworden om te communiceren en om informatie te delen over alles waar we mee bezig zijn. Ook de techniek van internetmarketing hebben we inmiddels onder de knie en de site wordt inmiddels ruim 5.000 keer per dag bezocht. Een bezoekersaantal van 150.000 per maand is niet slecht hoor!

De belangstelling neemt toe

Onze blog-berichten en de verspreiding daarvan via Social media zorgen ervoor dat steeds meer mensen en instanties door krijgen wie we zijn en wat we doen. Steeds vaker komen we onze berichten tegen in de alternatieve media en op de digitale versies van de Mainstream Media (MSM) zoals de NRC en de Volkskrant. De anderen zullen ook wel komen, maar kijken voorlopig de kat nog even uit de boom

De projecten

We hebben er een paar onder handen die lastig zijn, veel tijd en energie kosten en waar veel mensen bij betrokken zijn. Maar we hebben er alle vertrouwen dat we ook deze projecten goed zullen afronden voor onze cliënten. Als het mogelijk is gaan we, na voltooiing, op onze website publiceren.

 

ruttenijdig

Wat houdt onze AWBZ-claim in?

 Het terugvorderen namens de Nederlandse bevolking van de ten onrechte ingehouden AWBZ-premie gedurende de periode 2001 tot en met 2013.

In augustus 2014 verscheen het verslag van Henk van Gerven (SP-Kamerlid en oud-huisarts). Hierin werd duidelijk dat gedurende de periode 2001 tot en met 2013 een bedrag van 70 miljard euro aan AWBZ-premies niet was besteed aan de zorg, met als gevolg dat de zorg onbetaalbaar is geworden. De AWBZ-premie is gedurende die jaren ten onrechte ingehouden door de Belastingdienst op de inkomens en de uitkeringen van de burgers.

Lees verder: https://dewerkgroep.com/awbz-claim/

 

pijnbank

Op de pijnbank bij de Belastingdienst

Zoals we eerder hebben gemeld zijn we met een groep van 26 van onze leden verwikkeld in een heftige discussie met de Belastingdienst en ook zijn we een aantal individuele procedures gestart tegen ze. We moeten dit doen om ervoor te zorgen dat we in het volgende traject, waarin we als gemeenschappelijke groep de strijd aangaan, eerst duidelijkheid krijgen over een aantal belangrijke meningsverschillen die we hebben met de Belastingdienst.

Lees verder: https://dewerkgroep.com/wp-content/uploads/2018/09/op-de-pijnbank.pdf

 

update

Wanneer volgt de nieuwe update over de AWBZ-claim?

Inmiddels hebben we op 2 maart 2018 en op 12 september 2018 een uitgebreide update gepubliceerd over de ontwikkelingen van onze AWBZ-claim. De volgende is in voorbereiding en zal in de loop van februari beschikbaar zijn.

In tegenstelling tot de vorige 2 zal deze update en de instructies voor de vervolgstappen uitsluitend beschikbaar zijn voor de leden die zich inmiddels hebben aangemeld voor de procedure.

 

meedoen

Meedoen met de AWBZ-claim kan nog steeds

Wie kunnen er meedoen met de AWBZ-claim?

Iedereen die gedurende de periode 2001 tot en met 2013, of een gedeelte daarvan, een inkomen heeft gehad kan meedoen met de AWBZ-claim. Of het nu loon uit loondienst is geweest, inkomen uit een eigen zaak, een WW-uitkering, bijstand, WAO, AOW, pensioen, enz.

Bij elk soort inkomen is destijds AWBZ-premie ingehouden. Een deel daarvan blijkt onrechtmatig te zijn en dit deel zijn we nu aan het terugvorderen door middel van de AWBZ-claim. Dit bedrag kan oplopen tot ruim € 16.000 per persoon.

Hoe kunt u meedoen met de AWBZ-claim?

Het is zo simpel. We hebben het voor u op een rijtje gezet:

https://dewerkgroep.com/wp-content/uploads/2018/09/hoe-kunt-u-meedoen-met-onze-awbz-claim2.pdf

 

ontmoedigingsbeleid

Het ontmoedigingsbeleid van de Overheid

Waarom is het nagenoeg onmogelijk om te communiceren met de Overheid, zorgverzekeraars, gemeentes en noem ze allemaal maar op. Waarom krijgen we geen antwoord op onze brieven. Waarom krijgen we geen antwoord op onze e-mails. Waarom bellen ze met afgeschermde nummers zodat terugbellen onmogelijk is, en waarom is het standaardantwoord bijna altijd: “Welke brief? Geen idee waar u het over heeft, wij hebben nooit iets van u ontvangen”.

Lees verder: https://dewerkgroep.com/het-ontmoedigingsbeleid/

 

samenwerken

Onze prioriteiten voor de komende tijd

Naast de AWBZ-claim en de individuele projecten waar we mee bezig zijn hebben we maar 1 uiterst belangrijke prioriteit op onze lijst staan voor het komende jaar en dat is

SAMENWERKEN

Inmiddels zijn er meer organisatie opgericht de laatste jaren die allemaal hun eigen doelen hebben. Deze organisaties moeten gaan samenwerken en hun kennis, ervaring en netwerken gaan delen. Pas dan kunnen we met z’n allen een echte vuist maken tegen het huidige systeem en zullen we sterk genoeg zijn om zaken aan te pakken.

 

doneren

We kunnen het niet alleen

De Werkgroep financieel steunen? Dat kan en we hebben het heel eenvoudig gemaakt voor u. Veilig en desnoods anoniem kunt op deze manier uw waardering tonen voor al het werk dat wij verzetten. Niet voor onszelf, maar voor anderen!

doneerbutton

 

gelukkignieuwjaar

info@dewerkgroep.com

 

facebook    twitter

Afmelden voor onze Nieuwsbrief? Stuur ons een mail met als onderwerp GEEN NIEUWSBRIEF en we zullen u niet meer lastigvallen.

 

 

 

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑