Nog geen brief van de Belastingdienst ontvangen?

Na het verschijnen van onze update van 12 oktober 2019 zijn we overladen met vragen over de deelname aan de AWBZ-claim. Veel mensen hebben het idee dat ze, ondanks de betaling van de vaste bijdrage, geen deel meer uitmaken van onze actie omdat zij die brieven niet hebben ontvangen. Kennelijk ben ik daarin niet duidelijk genoeg geweest in deze nieuwsbrief en in de laatste updates die we hebben gepubliceerd.

Alleen de mensen die naar aanleiding van het opvoeren van de aftrekpost van € 5.400 op de aangifte 2015 en naar aanleiding van die aangifte een bedrag hebben ontvangen in 2016 van de Belastingdienst zitten op dit moment in deze brieven-kanonnade. Niemand anders!

Wanneer je wél tot die groep mensen behoort zoals hierboven beschreven maar geen brieven hebt ontvangen van de Belastingdienst dan sta je buiten schot en is er niets aan de hand. De Belastingdienst heeft een willekeurige greep gedaan uit deze groep en met die groep zijn we op dit moment hard aan het werk.

De enige reden dat de Belastingdienst voor deze werkwijze heeft alles te maken met het innemen van de positie wat betreft de naderende procedure. De Belastingdienst en het Ministerie van Financiën weten dat deze eraan komt. Het zijn allemaal kleine “proefprocesjes” die nu spelen.  Voor ons zijn deze heel belangrijk want op deze manier zijn we in staat een goed beeld te krijgen van de visie van de Belastingdienst en het Ministerie op het geheel.

Zodra we de procedure gaan starten geven we dit tijdig door aan al die andere leden die nu nog aan de zijlijn zitten en gaan we gezamenlijk aan het werk.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: