Ons debiteurenbeleid

Bij de mensen die zich aanmelden voor de AWBZ-claim merken we steeds vaker dat men niet bereid is de éénmalige bijdrage te betalen. We vermelden duidelijk op de website dat die bijdrage bespreekbaar is wanneer men niet de middelen heeft om deze te betalen. Mensen die onder bewind staan betalen sowieso geen eigen bijdrage.

Gemiddeld zijn er ongeveer 40 deelnemers die niet wensen te betalen en ook niet reageren op de betaalverzoeken. Wanneer men na het derde en tevens laatste betaalverzoek nog steeds niet reageert of op een bijzonder onprettige manier contact met ons opneemt stellen wij ons ook wat harder op. Vaak is dan de reactie: “Ik ga dit melden bij Kassa, jullie horen nog van mij”. Prima toch!


Klager: “Een paar maanden gelden heb ik me via Facebook aangemeld bij een organisatie die de AWBZ terug vordert, maar omdat ik me te snel aangemeld heb wil ik hier mij weer voor afmelden. Nu wordt ik belaagd met appjes en mailen dat ik nog steeds 50 € moet over maken en nu al de derde keer zie bericht hieronder:”

——-

“Beste meneer  ……….,

Ondanks eerdere betaalverzoeken hebben wij tot op heden uw éénmalige bijdrage van € 50,- m.b.t. uw deelname aan onze AWBZ-claim helaas nog niet mogen ontvangen. 

U kunt snel en veilig betalen via de volgende link:
[link is verwijderd]

Betaalt u liever op een andere manier? Maak het bedrag van € 50,- over naar:
NL18 ABNA 0113 978 146 t.n.v. De Werkgroep onder vermelding van ’Deelname AWBZ-claim’.

Indien wij uw betaling uiterlijk woensdag 2 augustus 2023 nog niet hebben ontvangen zullen wij onze vordering overdragen. Laat het niet zover komen want dit brengt onnodige extra kosten voor u mee!

Ook hebben wij de benodigde inkomensverklaringen nog niet ontvangen. U kunt deze éénvoudig opvragen bij de belastingdienst Zie hiervoor onze vorige emails of ga naar onze website.

Met vriendelijke groet,
De Werkgroep”.
——-
“Ik heb nu al twee keer gemeld dat ik me wil afmelden hiervoor, maar dat kan niet volgens hun beleid.

En ik vind zo’n mail bedreigd overkomen
Help, Wat kan ik hier mee?”


Kassa: U heeft mogelijk iets te snel gereageerd en mogelijk iets niet helemaal goed gelezen, waardoor u kosten heeft en vermoedelijk ook zult moeten betalen. ik zal nog even verder zoeken.

Dat zoeken ging snel: zie onderstaande info te vinden op hun site, en Ja, u moet betalen.

“Eenmalige eigen bijdrage

De Werkgroep rekent voor deelname een éénmalige eigen bijdrage van €50. Deze bijdrage is noodzakelijk om de kosten te dekken die die we maken voor deze procedure. Wanneer u namens meerdere personen tegelijk aanmeldt betaalt u dit bedrag per persoon.

Maak het bedrag van €50 over naar: NL18 ABNA 0113 978 146 t.n.v. de Werkgroep onder vermelding van: Deelname AWBZ-claim.

Voor de mensen die om financiële redenen niet in staat zijn de eigen bijdrage van €50 te betalen hebben we uiteraard een aantal mogelijkheden. Stuur even een mail en we gaan kijken wat we voor u kunnen doen. Mensen die onder bewind staan betalen sowieso geen eigen bijdrage”.


Gast 1: Het beste is om zo snel mogelijk te betalen, het bedrag kan alleen maar oplopen als ze de vordering uit handen geven…  Volgende keer alles (voorwaarden) goed doorlezen voor u zich ergens voor aanmeldt.

U kunt er niets mee behalve betalen omdat u met het aanmelden tevens met de voorwaarden akkoord bent gegaan.

Van herroepingsrecht lijkt me geen sprake omdat het een deelname die per direct ingaat betreft en niet pas als u de benodigde inkomensverklaringen heeft overlegd.
De mail is m.i. niet bedreigend opgesteld want u krijgt een laatste kans om te betalen en als u dat niet doet wordt de vordering uit handen gegeven aan een incassobureau, wat dat betreft houdt deze club zich aan de wettelijke regelgeving omtrent de incassoprocedure.
Of die club nu wel of niet malafide zou zijn staat niet ter discussie omdat het initiatief om deel te nemen van vraagsteller zelf is uit gegaan en kon weten dat deelname niet gratis was.


Kassa: Op het aanmeldformulier staat expliciet geschreven dat de éénmalige administratiekosten niet voor teruggave in aanmerking komen en bij het vinkje akkoord die vereist is gaat de deelnemer akkoord met die voorwaarde. Een dienst of deelname kan per direct ingaan als de deelnemer vooraf geïnformeerd is en dat is hier het geval.
Vooral niet betalen is een zeer slecht advies omdat de deelnemer wist dat er éénmalige kosten aan verbonden waren en met die éénmalige kosten akkoord gegaan is.
Bij weigering van betaling volgen de maatregelen die er bij horen en kan tot een bezoekje aan de kantonrechter leiden met een voordeling tot betaling van alle kosten die hoog opgelopen zijn tot gevolg.


Gast 2: Dit staat op de website van de Werkgroep: “Deelname aan de AWBZ-claim is geheel vrijwillig en je kunt je ten alle tijden terugtrekken. In verband met de, na de aanmelding gemaakte administratieve kosten, zullen (deel)-betalingen van de eenmalige vaste bijdrage niet worden gerestitueerd. Indien, na terugtrekking, de eénmalige bijdrage nog niet is voldaan zal deze alsnog betaald moeten worden. De ingezonden documenten zoals de inkomensverklaringen zullen wij op verzoek per email aan jou doen toekomen”.

“Neem contact met ons op indien je vragen hebt over dit formulier.
Voor zover je persoonlijke gegevens opgeeft in dit formulier gebruiken wij deze uitsluitend op basis van de vereisten voor gegevensbescherming.
Details zijn beschikbaar in het gedeelte Privacybeleid op onze website”.


Gast 3: Heb deze club opgezocht maar ze communiceren duidelijk dat er een eenmalige bijdrage gevraagd word van dit bedrag, bovendien moet je nogal wat info verstrekken, u heeft tijd genoeg gehad dus om u te bedenken, gewoon betalen, kunt u dit niet dan is er nog een mogelijkheid om dit op een normale manier te bespreken met de Werkgroep.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: