Projecten

wanhoop

Vaak zijn conflicten met Overheden, banken, zorgverzekeraars, gemeentes enz. op te lossen door zelf actie te ondernemen tegen deze instanties, maar in de praktijk ziet er toch anders uit. Niet iedereen is in staat  om de strijd aan te gaan. Men heeft het idee dat er toch niets valt te doen tegen deze instituten. Dat is niet juist. De Overheden, instellingen en organisaties gaan ervan uit dat men geen actie onderneemt en gaan dus maar door met regelmatig  frustrerende en  onrechtmatige acties.

Projecten van de Werkgroep

Naast onze AWBZ-claim doen we nog veel meer. Inmiddels heeft de Werkgroep al veel mensen kunnen helpen die behoorlijk in de problemen zaten en er op eigen kracht niet meer uit konden komen. Met een paar projecten zijn we gestopt omdat we niet met ons laten sollen en 6 projecten hebben we doorgestuurd naar een andere werkgroep, jeugdzorg is namelijk te complex, te ingrijpend en vraagt een heel andere aanpak. Een aantal andere zaken lopen nog en nieuwe hulpvragen/projecten zullen de komende tijd worden opgestart.

samenleving

Het is fijn om in een situatie te verkeren waarbij we in staat zijn mensen te adviseren en te ondersteunen die te maken hebben met maatschappelijke, juridische en sociale problemen. We hebben al veel zaken kunnen oplossen maar we zijn er inmiddels ook achter gekomen dat we in veel gevallen wél professionele juridische ondersteuning nodig hebben. Niet alles is via mediatie op te lossen, regelmatig moeten we er een paar tandjes bijzetten.

Waarmee kunnen we je helpen?

 

 

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d