Rechtshulp

rechtbank

We zijn blij dat de Werkgroep inmiddels een juridische afdeling heeft waar 3 ervaren juristen onze projecten op de juiste manier ondersteunen. Rechtshulp is belangrijk en wordt steeds belangrijker. Dagelijks lopen mensen tegen vragen aan over hun rechten. En waar moet je dan heen voor een antwoord? Advocaten zijn duur en het juridisch loket verwijst door.

De oude bureaus voor rechtshulp bestaan niet meer en gefinancierde rechtsbijstand (in de volksmond toevoeging genoemd) is zo beperkt door de Overheid dat het nauwelijks nog een antwoord biedt. Mensen hebben daardoor het gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Wie komt er nu voor hun belangen op? Bovendien worden alle kosten voor rechtshulp en ook de griffierechten steeds hoger.

procederen-advocaat

Al vele jaren helpen we mensen op weg die aanlopen tegen problemen met hun verzekeringsmaatschappij en die vragen hebben over hun polis. Ook kunnen we de weg wijzen naar een advocaat voor een second opinion. We hebben zo veel voorbij  zien komen dat we voor veel eenvoudige vragen inmiddels ook een antwoord hebben, gratis. Ook helpen we mensen met procedures bij de kantonrechter.

Wij hebben daar over nagedacht. En eigenlijk is het antwoord simpel, want iedereen wil wel een advocaat als dat ‘gratis’ zou zijn. En net zoals wanneer je bijvoorbeeld een ANWB lidmaatschap hebt en dan ‘gratis’ geholpen wordt bij autopech, zo kan het ook bij rechtshulp. Zo’n rechtsbijstandverzekering, want daar hebben we het dan over, wordt door veel maatschappijen aangeboden. Wij adviseren je dan ook om zo’n verzekering af te sluiten.

Natuurlijk betaal je dan premie en natuurlijk helpt het niet voor problemen die je nu al hebt. Toch realiseren mensen zich vaak niet welke voordelen er aan zo’n verzekering zitten. En natuurlijk kan je soms het gevoel bekruipen dat een jurist of advocaat van een verzekeringsmaatschappij niet volledig voor het antwoord op jouw vraag gaat, omdat ook de belangen van de verzekering gediend moeten worden. Zo kunnen er vragen gesteld worden over de dekking van jouw polis en of het wel zinvol is om een zaak te beginnen tegen een tegenpartij die jou juridisch in de problemen bracht.

rechtsbijstand

We zijn wel kritisch als het gaat om de acceptatie van projecten. Er moet een serieuze kans zijn om een op te starten procedure positief af te ronden. Ook is het van groot belang dat de dossiers helder zijn: goed leesbaar, duidelijk omschreven en chronologisch opgebouwd. Al het voorwerk dient in principe door de aanvrager zelf te worden gedaan maar in uitzonderlijke gevallen kun je daarbij op onze steun rekenen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d