Per email verzonden op 22 december 2022.

 

Beste deelnemer aan onze AWBZ-claim,

Het heeft lang geduurd voordat we weer met een update komen maar we zijn de laatste maanden keihard aan het werk om alle claims samen te stellen. Vanaf mei van dit jaar hebben we dit project ook intensief gepromoot op o.a. Social media met als gevolg dat het aantal deelnemers sinds die tijd is verdrievoudigd!

Er zijn veel deelnemers die ervan uitgaan dat de belastingdienst de claim dit jaar nog zal gaan uitbetalen. Dit is niet het geval, hebben we nooit gecommuniceerd, staat ook niet op de website en daar hebben we het ook nooit over gehad tijdens de vele gesprekken, emails en andere berichten met de deelnemers.

Ik begrijp heel goed dat het moeilijke tijden zijn voor heel veel mensen en dat deze procedure een oplossing kan zijn voor de financiële problemen waar velen op dit moment mee te maken hebben. Geduld is hierbij een schone zaak want het gaat echt nog wel even duren voordat de eerste resultaten zichtbaar zullen zijn.

Wat we wél hebben gecommuniceerd is dat we voor het einde van dit jaar alle claims die compleet zijn bij de belastingdienst willen hebben ingediend. Veel is echter nog niet volledig omdat veel mensen nog geen inkomensverklaringen hebben opgevraagd bij de belastingdienst en omdat we nog niet alle ontbrekende jaren van de belastingdienst hebben ontvangen.

Er zijn meerdere mensen betrokken bij de Werkgroep maar de AWBZ-claim ligt op mijn bordje. De planning is strak en alles zat op schema tot ik vorige week donderdag van de neuroloog te horen kreeg dat ik in de afgelopen 6 maanden 5 keer een tia heb gehad (de laatste 2 begin vorige week!) en dat ik alles uit mijn handen moest laten vallen, dus ook de AWBZ-claim. Na een dag onderzoek in het ziekenhuis is de oorzaak inmiddels bekend en word ik morgen geopereerd.

Dit betekent dat ik na de jaarwisseling weer verder ga met dit project en ook dan pas een uitgebreide update zal geven waarin ook de individuele claims aan de orde komen en waarin ook zal worden aangegeven welke claims inmiddels bij de belastingdienst liggen.

Met een warme groet,
Rob Otten