De Werkgroep bestaat 5 jaar!

Ik zie me daar nog zitten op donderdagmiddag 15 oktober 2015. Ik had een afspraak met, ik noem haar voor het gemak mevrouw A. de Boer. Mevrouw A. de Boer is Senior Client Executive bij de Kamer van Koophandel in Alkmaar en zou mij wel door de aanvraag heen loodsen. Uiteraard waren er allerlei vragen door mij te beantwoorden voordat ik dat oh zo belangrijke document in mijn bezit zou krijgen.

“Hoe heet uw onderneming?” vroeg ze. “De Werkgroep” antwoordde ik vol trots. “Oeps” zegt mevrouw A. de Boer, “dat zal niet gaan. Deze naam is niet uniek. De Kamer van Koophandel heeft een lijst met namen die we niet mogen gebruiken omdat deze te algemeen zijn. Een slager die z’n slagerij wil aanmelden bij ons kan dat niet doen met als bedrijfsnaam ‘Slagerij’. Dat kan wel met de naam ‘Slagerij Het Gehaktballetje…’ of zoiets”.

Daar was ik dus mooi klaar mee. Website, logo, mailaccounts, alles was al klaar. Gelukkig heb ik nog een andere organisatie, dus de naam de Werkgroep is daar als onderliggend bedrijf aan toegevoegd, dat mag kennelijk wel.

“Wat is de hoofdactiviteit van de Werkgroep?” Vraagt mevrouw A. de Boer vervolgens. “De Werkgroep gaat een AWBZ-claim neerleggen bij de Staat der Nederlanden” antwoord ik. Enigszins verbaast kijkt ze me aan en zegt “Jaja, en over wat voor bedrag praten we dan?”. “Een miljoentje of 70.000 , om mee te beginnen, maar het kan zo maar iets meer worden hoor” was mijn antwoord. “Oh ja, we gaan ook mensen helpen die door deze idiote overheid flink in de problemen zijn gekomen” voegde ik er nog aan toe. Aan haar gezicht was af te lezen dat ze niet echt blij met me was.

Uiteindelijk kreeg ik m’n inschrijving en 6 weken later meldde mevrouw A. de Boer zich aan voor deelname aan onze AWBZ-claim! Oh ja, niet alleen mevrouw A. de Boer meldde zich, ook de Belastingdienst: of ik even een bedrag wilde overmaken van € 3.500 aan omzetbelasting. We waren amper van start gegaan en ons eerste bezwaarschrift (met succes) was een feit!

Jammer, maar we zijn nog steeds apetrots

Wat waren we blij met onze nominatie voor de verkiezing van de meest inspirerende onderneming van Noord Holland Noord Business Award 2020 en wat waren we teleurgesteld dat de Werkgroep niet bij de finalisten zat. Maar genomineerd zijn is al een hele eer dus eigenlijk best wel een hele prestatie!

Wat is er veel gebeurd

Uiteraard hebben we onze handen vol aan de AWBZ-claim, maar we doen nog veel meer. Vaak zijn conflicten met overheden, de Belastingdienst, banken, zorgverzekeraars, gemeenten e.d. op te lossen door zelf actie te ondernemen tegen deze instanties maar men heeft het idee dat er toch niets valt te doen tegen deze instituten. Dat is niet juist. De overheden, instellingen en organisaties gaan er vanuit dat men geen actie onderneemt en gaat dus maar door met de regelmatig frustrerende en onterechte procedures.

De website voor onze AWBZ-leden is klaar maar de link hiervoor hebben we nog niet verstuurd naar de deelnemers. De belangrijkste reden hiervoor is dat het inlogscherm nog niet optimaal functioneert. Dit moet eerst worden opgelost om de privacy van de mensen te garanderen. Binnenkort ontvangen deze mensen de juiste gegevens. Meedoen kan overigens nog steeds!

We kunnen het niet alleen

Om door te kunnen gaan hebben we wel jouw steun nodig want het kost behoorlijk wat geld om de Werkgroep in stand te houden. We kunnen veel maar we kunnen het niet alleen!

Met een warme groet namens Rob Otten en de medewerkers en betrokkenen van de Werkgroep!