Indien je behoort tot de diegenen die recht hebben op deze terugvordering is het heel eenvoudig om je aan te melden.

1 Vul het deelnemersformulier in

Om de gedetailleerde informatie zo goed mogelijk naar onze deelnemende leden te communiceren is het belangrijk dat we over de juiste gegevens beschikken.

2 Eenmalige eigen bijdrage

De Werkgroep rekent voor deelname een éénmalige eigen bijdrage van €50. Deze bijdrage is noodzakelijk om de kosten te dekken die die we maken voor deze procedure. Wanneer je namens meerdere personen tegelijk aanmeldt betaal je dit bedrag per persoon. Met iDeal kun je snel en veilig betalen.

 

Betaal je liever niet met iDeal? Maak het bedrag van €50 over naar: NL18 ABNA 0113 978 146 t.n.v. de Werkgroep onder vermelding van: Deelname AWBZ-claim.

Voor de mensen die om financiële redenen niet in staat zijn de eigen bijdrage van €50 te betalen hebben we uiteraard een aantal mogelijkheden. Stuur even een mail  en we gaan kijken wat we voor je kunnen doen. Mensen die onder bewind staan betalen sowieso geen eigen bijdrage.

3 Inkomensverklaringen

We hebben jouw inkomensverklaringen nodig om het juiste bedrag te berekenen dat we gaan terugvorderen bij de Belastingdienst. De inkomensverklaringen worden verwerkt en daarna gearchiveerd op een beveiligde server die alleen toegankelijk is voor het AWBZ-team van de Werkgroep. Jouw privacy is niet in het geding en zodra deze AWBZ-claim is afgerond zullen alle privacygevoelige documenten worden vernietigd.

Zorg ervoor dat je de inkomensverklaringen hebt over de jaren 2001 tot en met 2013. Deze zijn eenvoudig op te vragen bij de Belastingdienst: Bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0543 (houd wel jouw BSN bij de hand) volg het menu: 3-BSN-2-5.

Er is een grote kans dat de Belastingdienst geen verklaringen meer afgeeft over de jaren 2001 tot en met 2007. Geen probleem want dat regelen wij later voor onze deelnemers.

Bel je vanuit het buitenland? Dan is het nummer: +31 555 385 385

Waarom inkomensverklaringen en geen jaaropgaves, loonstrookjes, belastingaanslagen e.d.?

De AWBZ-premie is een onderdeel van de loonheffing en staat niet specifiek vermeld op de jaaropgave of het loonstrookje. Het betreft een percentage van het geregistreerde inkomen. Het percentage verschilt jaarlijks en ook het (maximum) bedrag waarover dit is berekend is ieder jaar weer anders. Dat geregistreerde inkomen hebben wij nodige over de jaren 2001 tot en met 2013.

4 Stuur de inkomensverklaringen naar de Werkgroep

De inkomensverklaringen kunnen digitaal op een veilige manier via onze website worden verstuurd.

 

Lukt dat niet, dan kan het ook per post naar: De Werkgroep – Bonoort 3 – 1721 JE Broek op Langedijk.

Let op: Geen nietjes in de documenten want deze worden na ontvangst direct ingescand. Maak wel kopieën want wanneer de post om wat voor reden dan ook niet aankomt heb je een probleem. De Belastingdienst verstrekt de inkomensverklaringen slechts eenmalig!

Het gaat om het geregistreerd inkomen. Vanaf 2007 staat dat inkomen op de voorzijde van de inkomensverklaring. Voor 2007 heeft de Belastingdienst dit bedrag nog op de achterzijde staan.

5 Ondersteuning

Gedurende het hele traject kun je rekenen op deskundig advies en ondersteuning van ons team dat zich bezighoudt met deze procedure, je staat er nooit alleen voor.