De groep van 26 deelnemers

Naar aanleiding van onze update van afgelopen zondag krijgen wij honderden emails en telefoontjes van leden met de vraag waarom zij deze brief/uitspraak op bezwaar niet hebben ontvangen. Ook is er enige verbazing waarom men niet tot die groep van 26 leden behoort terwijl men al zo lang meedoet. Kennelijk zijn wij niet duidelijk genoeg geweest in de berichtgeving dus bij deze een ruimere uiteenzetting.

In onze update van zondag 15 augustus jl. hebben we de volgende tekst uitgelicht:

Waarom alleen deze 26 personen?

Eind 2019 ontvingen deze 26 mensen een brief van de Belastingdienst met daarin het dringende verzoek een afspraak te maken om persoonlijk gehoord te worden over de door hen  opgevoerde aftrekpost van € 5.400 bij de aangifte 2015. Destijds had de Belastingdienst al lang door waar de Werkgroep met haar leden mee bezig was en was daar niet zo blij mee.

Wanneer deze hoorzittingen hadden plaatsgevonden en 1 of meerdere deelnemers hadden (onder druk) de claim ingetrokken zouden we een groot probleem hebben.

De Werkgroep heeft toen zelf contact opgenomen met de Belastingdienst en medegedeeld dat deze 26 personen niet zouden verschijnen en dat zij een persoonlijke specificatie en onderbouwing zouden versturen aan de Belastingdienst. Deze documenten zijn toen door de Werkgroep opgesteld en door deze leden per aangetekende post verstuurd naar de diverse Belastingkantoren. Vanaf dat moment hebben zij geen enkele reactie meer ontvangen. Maar afgelopen week werden de uitspraken op deze brieven ontvangen.

Waarom behoor jij niet bij deze groep?

De leden die deze oproep van de Belastingdienst hadden ontvangen waren willekeurig gekozen. Dit had dan ook niets te maken op welk moment iemand zich had aangemeld.

Wanneer men zich afvraagt “zit ik ook in die groep” dan is het antwoord nee. De mensen die hier wél in zitten weten dit al vanaf eind 2019 en we gaan ook de namen van deze personen natuurlijk niet vermelden! Verder hebben we het over deze groep al veel vaker gehad in onze communicatie dus echt nieuw is het niet.

Waarom zijn deze uitspraken zo belangrijk?

De Belastingdienst bevestigt nu dat zij akkoord gaat met de onderbouwing van de AWBZ-claim. Uiteraard voor deze 26 leden maar óók voor alle claims en terugvorderingen die nu gaan komen.

Wat moeten onze deelnemers nu doen?

Niets, helemaal niets. Dat doen wij wel!

Wat moeten onze deelnemers nu niet doen?

Massaal contact opnemen met de Werkgroep met vragen als:

  • Waarom zit ik niet bij die eerste groep?
  • Wanneer krijg ik m ’n geld?
  • Hoeveel geld krijg ik?
  • Kan ik alvast een voorschot krijgen?
  • En nog veel meer vragen waar wij simpelweg nu nog geen antwoord op hebben…

Het vervolg

Voorlopig zijn we bezig om de uiteindelijke procedure zorgvuldig voor te bereiden voor iedereen die zich heeft aangemeld als deelnemer van deze AWBZ-procedure en daar zijn we voorlopig nog wel even zoet mee. De brieven die de Belastingdienst vorige week heeft verstuurd naar de mensen die in die groep van 26 zitten maken het echter wel een stuk eenvoudiger voor ons.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: