En we zijn wéér jarig!

Ik zie me daar nog zitten op donderdagochtend 15 oktober 2015. Ik had een afspraak met, ik noem haar voor het gemak mevrouw de Boer. Mevrouw de Boer was Senior Client Executive bij de Kamer van Koophandel in Alkmaar en zou mij wel door de aanvraag loodsen. Uiteraard waren er allerlei vragen door mij te beantwoorden voordat ik dat oh zo belangrijke document in mijn bezit zou krijgen.

“Hoe heet uw onderneming?” vroeg ze. “De Werkgroep” antwoordde ik vol trots. “Oeps” zegt mevrouw de Boer, “dat zal niet gaan. Deze naam is niet uniek. De Kamer van Koophandel heeft een lijst met namen die we niet mogen gebruiken omdat deze te algemeen zijn. Een slager die z’n slagerij wil aanmelden bij ons kan dat niet doen met als bedrijfsnaam ‘Slagerij’. Dat kan wel met de naam ‘Slagerij Het Gehaktballetje…’ of zoiets”.

Daar was ik dus mooi klaar mee. Website, logo, mailaccounts, alles was al klaar. Gelukkig heb ik nog een andere organisatie, dus de naam de Werkgroep is daar als onderliggend bedrijf aan toegevoegd, dat mag kennelijk wel.

“Wat is de hoofdactiviteit van de Werkgroep?” Vraagt mevrouw de Boer vervolgens. “De Werkgroep gaat een AWBZ-claim neerleggen bij de Staat der Nederlanden” antwoord ik. Enigszins verbaast kijkt ze me aan en zegt “Jaja, en over wat voor bedrag praten we dan?”. “Een miljoentje of 70.000 , om mee te beginnen, maar het kan zo maar iets meer worden hoor” was mijn antwoord. “Oh ja, we gaan ook mensen helpen die door deze idiote Overheid flink in de problemen zijn gekomen” voegde ik er nog aan toe. Aan haar gezicht was af te lezen dat ze niet echt blij met me was.

Uiteindelijk kreeg ik m’n inschrijving en 6 weken later meldde mevrouw de Boer zich aan voor deelname aan onze AWBZ-claim! Oh ja, niet alleen mevrouw de Boer meldde zich, ook de Belastingdienst: of ik even een bedrag wilde overmaken van € 3.500 aan omzetbelasting. We waren amper van start gegaan en ons eerste bezwaarschrift was een feit!

Als je jarig bent krijg je toch een kadootje?

Dat willen wij ook heel graag! Niet voor ons zelf maar voor al die mensen waarvoor wij ons inzetten want we betalen nog steeds de meeste kosten uit eigen zak, en daarin hebben we inmiddels onze grenzen al aardig bereikt.

De projecten worden steeds complexer en de daarbij behorende kosten rijzen inmiddels de pan uit. Mensen met weinig tot geen draagkracht hebben ook recht op onze hulp. Dus als u deze mensen wilt helpen staan hierboven de gegevens om deze mensen te laten meedelen in de feestvreugde!

Het team van de Werkgroep

Onze frontoffice-tijger van het eerste uur, Meinsje de Weerd, is gestopt bij de Werkgroep om persoonlijke redenen. “Onze” Meinsje heeft zo’n 4 jaar met strenge maar rechtvaardige hand onze frontoffice gerund, en neem van ons aan, ze heeft daar heel wat voor haar kiezen gekregen! Wellicht dat Meinsje in de toekomst weer bij ons aan boord komt. Laten we het hopen.

Lees verder

De voortgang van onze AWBZ-claim

Onze deelnemende leden aan de AWBZ-claim kregen begin september een brief van de Belastingdienst waarin werd medegedeeld dat de bezwaarschriften die meer dan een half jaar geleden waren verstuurd niet waren ontvangen. Zowel op de website (via een nieuwsbrief) als op social media hebben daar uitvoerig over bericht. Ook hebben alle leden een email van ons ontvangen hierover.

Lees verder

Met vriendelijke groet,

 

   

Afmelden voor onze nieuwsbrief