Update 12 oktober 2019

De voortgang van onze AWBZ-claim

Onze deelnemende leden aan de AWBZ-claim kregen begin september een brief van de Belastingdienst waarin werd medegedeeld dat de bezwaarschriften die meer dan een half jaar geleden waren verstuurd niet waren ontvangen. Zowel op de website (via een nieuwsbrief) als op social media hebben daar uitvoerig over bericht. Ook hebben alle leden een email van ons ontvangen hierover.

Kennelijk had de Belastingdienst onze nieuwsbrief ook gelezen en heeft direct haar strategie moeten aanpassen. Nu krijgen de mensen die dat bezwaarschrift hadden ingediend een brief waar wordt aangegeven dat het bezwaarschrift wél is ontvangen maar dat het bezwaar is afgekeurd. Ook wordt door de Belastingdienst aangegeven dat er een nieuwe aanslag op de deurmat zal vallen. Die aanslagen komen op dit moment binnen.

Bij de eerste zending van de Belastingdienst wordt aangegeven dat er een bezwaarschrift kan worden ingediend dat uiterlijk 11 november a.s. moet zijn ontvangen. Bij de tweede zending is de uiterlijke datum 25 november. Die bezwaarschriften gaan wij voor onze leden opstellen en deze zullen door de Belastingdienst als niet gegrond worden beschouwd. In de afwijzing zal de Belastingdienst aangeven dat alleen de weg naar de Rechtbank nog mogelijk is om in beroep te gaan.

Dat is het moment waarop we de gezamenlijke juridische procedure gaan opstarten!

Aanmelden kan nu nog

Als je alsnog besluit om mee te doen met onze gezamenlijke AWBZ-claim, wacht dan niet te lang. Zodra we de procedure gaan opstarten is het niet meer mogelijk om mee te doen. Mensen die zich al wel hebben aangemeld maar in afwachting zijn van de volgende stappen zullen in de komende maanden per email de instructies krijgen wat er moet gebeuren.

Wil je weten of je ook in aanmerking komt om mee te kunnen doen dan staat dat uitgelegd op onze website. Ook staan daar de instructies hoe je je kunt aanmelden.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: