Update 18 juli 2019

de-zingende-postbodes

“Terugvordering van de te veel en ten onrechte ingehouden AWBZ-premie over de jaren 2001 tot en met 2013”

Een hele mond vol, maar dit is wat onze AWBZ-claim inhoudt. De claim is verstuurd namens 56 leden en er zijn 712 leden die zich inmiddels hebben aangemeld en in de startblokken staan voor de volgende ronde. Mooie aantallen om mee te beginnen maar wanneer je bedenkt dat er miljoenen Nederlanders zijn die hieraan mee kunnen doen hebben we nog wel een paar uitdagingen liggen.

AWBZ

De Belastingdienst en het Ministerie van Financiën weten niet precies hoe ze onze terugvordering moeten aanpakken aangezien binnen de Belasting)wet hier geen regelgeving over bestaat. Zoals inmiddels bekend is hanteert de Belastingdienst de stelling dat wanneer er geen regelgeving is bedenken ze deze ter plekke, en dat is niet in het voordeel van de burger. Ook hier hebben wij mee te maken en deze denk- en handelswijze is een deel van het ontmoedigingsbeleid van onze Overheid.

Voor 26 van de 56 leden die in de eerste lijn zitten hebben we een individuele juridische procedure moeten opstarten die overigens allemaal door ons zijn gewonnen. Momenteel zijn we druk bezig om voor de 712 leden die in de vervolgprocedure mee gaan lopen de juiste route te bepalen. Daarvoor werken we inmiddels nauw samen met een aantal juristen en fiscalisten en zelfs een aantal mensen die inmiddels niet meer werkzaam zijn bij de Belastingdienst en voor ons en voor onze leden van grote waarde zijn.

  • Deze groep, waarvan de leden de vaste, éénmalige bijdrage hebben voldaan zullen binnenkort per email op de hoogte worden gebrachtvan de te nemen vervolgstappen. De informatie hieromtrent zal niet meer op deze website en ook niet meer op Social Media worden geplaatst! Uiteraard informeren iedereen wel over de algemene voortgang.

Ook is de Belastingdienst enige tijd geleden begonnen met het terugvorderen van de bedragen die zijn uitgekeerd naar aanleiding van de eerste brieven eind 2015 en begin 2016. Daar heeft de Werkgroep veel werk aan gehad met als gevolg dat er niet is ingevorderd.

Er zijn nogal wat mensen die er vanuit gaan dat na het betalen van de eenmalige vaste bijdrage de Belastingdienst de ten onrechte teveel ingehouden premie plus de rente klakkeloos terugbetaald wanneer er een brief met daarin de specificaties zijn verzonden aan de Belastingdienst. Ook zijn er mensen die vinden dat het allemaal wel heel lang duurt. Jullie hebben helemaal gelijk, het duurt inderdaad heel lang en het zal ook echt nog wel even duren voordat we ons doel hebben bereikt.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d