Waarom deze Werkgroep?

Het blijkt dat veel mensen hulp nodig hebben. Vaak zijn conflicten met overheden, de belastingdienst, banken, zorgverzekeraars, gemeenten e.d. op te lossen door zelf actie te ondernemen tegen deze instanties maar men heeft vaak het idee dat er toch niets valt te doen tegen deze instituten. Dat is niet juist. De overheden, instellingen en organisaties gaan er vanuit dat men geen actie onderneemt en gaat dus maar door met de regelmatig frustrerende en onterechte procedures.

Hoe is de Werkgroep ontstaan

De Werkgroep is opgericht op 15 oktober 2015 met als doel het terugvorderen van de 110 miljard euro AWBZ-premie die gedurende de periode 2001 tot en met 2013 door de Overheid ten onrechte bij de Nederlandse belastingplichtige is geïnd. Een project dat inmiddels zijn vruchten afwerpt en succesvol blijkt te zijn. We hebben nog een lange weg te gaan maar we gaan net zolang door tot we ons doel hebben bereikt.

Maar er zijn meer zaken waar we ons intensief mee bezig houden. In de afgelopen jaren kwamen er veel (hulp)vragen binnen met betrekking tot andere onderwerpen zoals schulden en schuldhulpverleners die het niet zo nauw nemen, sociale huisvesting, naleving van de participatiewet, zorgverzekeraars, de Belastingdienst en nog veel meer. Ook voor die mensen zijn we er.

Wat doet de Werkgroep

Er wordt gewerkt! Door mensen met hun eigen specialiteiten en met hun eigen ervaringen. Mensen van de werkvloer. Mensen die hun tijd en expertise vaak belangeloos beschikbaar stellen aan de Werkgroep, met als enig doel het helpen van anderen met hun sociale, financiële en maatschappelijke problemen.

Juristen, fiscalisten, economen, mensen met een grote werkervaring en een uitgebreid netwerk hebben zich inmiddels aangesloten bij ons. Naast het vaste team van de Werkgroep zullen deze specialisten projectmatig worden ingezet.

Tot slot

De afgelopen jaren hebben we al heel veel mensen bijgestaan en zijn er al heel veel projecten positief afgehandeld, maar dat kan alleen met behulp van de mensen zelf. Het begrip “over de schutting gooien” kennen wij niet. De mensen zullen zelf ook actief moeten worden. Uiteraard met de ondersteuning van onze teams. We hopen dat we met onze organisatie vele doelstellingen zullen halen en er voor kunnen zorgen dat velen weer een positieve kijk zullen gaan krijgen op hun leven en dat we de mensen kunnen helpen weer zelf de regie te nemen over hun financiële en maatschappelijke situaties.

 

 

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: