We gaan niet zitten afwachten

Om ervoor te zorgen dat we straks de meeste hobbels hebben glad gestreken zodra we de procedure gaan starten zijn we, zoals jullie wellicht weten, met een kleine groep van onze deelnemers al geruime tijd een aantal (individuele) procedures aan het voeren tegen de Belastingdienst wat betreft de AWBZ-claim. Deze leden hebben de claim ingediend als aftrekpost bij de aangifte over het jaar 2015. In 2016 hebben deze leden een aanzienlijk bedrag ontvangen van de Belastingdienst.

Toen de Belastingdienst eindelijk wakker werd zijn ze er met gestrekt been ingegaan en proberen ze met alle middelen de uitbetaalde bedragen weer terug te vorderen. De procedures die we voeren namens deze leden lopen uiterst stroef en de Belastingdienst wenst hier niet aan mee te werken. Alle brieven die wij aangetekend versturen en die met een handtekening voor ontvangst bij de Belastingdienst blijken, volgens de diverse kantoren, niet ontvangen te zijn en de personen die de brieven hebben ontvangen en hebben afgetekend blijken bij navraag van onze kant daar niet te werken.

Eind vorig jaar hebben we in totaal 26 aangetekende brieven verstuurd naar 12 verschillende locaties van de Belastingdienst en deze zijn allemaal ontvangen en afgetekend door 1 en dezelfde persoon.

We gaan niet zitten afwachten

We zijn het zat om door de Belastingdienst getraineerd te worden en hebben besloten de uitslagen van deze procedures niet af te wachten maar er met z’n allen vol in te gaan. Inmiddels hebben we een nieuwe website gemaakt met daarin voor elke deelnemer een eigen omgeving waar middels een gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd kan worden. Daarin staan alle documenten die van belang zijn voor de AWBZ-claim, zoals de inkomensverklaringen, de claim en overige documenten die van belang zijn om de claim gezamenlijk in te dienen.

Alle deelnemers ontvangen binnenkort dan ook een aparte email met de inloggegevens en de instructies. In onze komende algemene nieuwsbrieven zullen we daarom geen verslag meer doen van het verloop. Daarvoor in de plaats komen er nieuwsbrieven die uitsluitend worden verzonden aan onze deelnemers. Uiteraard zullen we wel maandelijks onze reguliere nieuwsbrief blijven versturen.

Je kunt je nog aanmelden

Meedoen aan deze claim kan overigens nog steeds. Hoe je dat kunt doen lees je op onze website.

Wat houdt de AWBZ-claim in?

Wie komen er voor in aanmerking?

Hoe kun je meedoen?

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: