Pensioenen en AOW in het buitenland

AOW in het buitenland

Marjolijn de Jong kreeg begin januari 2019 in Portugal bericht van de Sociale Verzekeringsbank. De boodschap in de brief luidde: „Wij houden meer belasting in op uw AOW-pensioen of ANW-uitkering. Daardoor ontvangt u vanaf 1 januari 2019 een lager nettobedrag.” De Jong werd er boos van: „Nederland gaat nu belasting heffen over mijn AOW, maar ik betaal al belasting in Portugal. Dat is toch onzin als ik extra moet gaan betalen?”

De situatie was altijd zo dat pensionado’s in het buitenland standaard een heffingskorting kregen. De loonheffing over hun staatspensioen hoefden ze niet te betalen. Kregen ze de korting onterecht, konden ze een naheffing verwachten. Dat is nu omgedraaid. Wie wel recht had op de heffingskorting moet zelf achter zijn onterecht ingehouden belastingcenten aan. Niet alleen Marjolijn de Jong is het slachtoffer van dit beleid, ook die andere 120.000 Nederlanders gaan hieronder gebukt.

Een zeer gewaardeerd lid van onze Werkgroep is al geruime tijd bezig om e.e.a. zorgvuldig uit te zoeken en te kijken of we gezamenlijk actie kunnen nemen tegen deze belachelijke en onrechtmatige praktijken van de Overheid en van de pensioenfondsen. Zodra onze AWBZ-claim is overgedragen aan het team van juristen die de juridische procedure zullen gaan opstarten is dit het volgende project van de Werkgroep.

Interessante artikelen:

Pensioenbepaling in strijd met de wet

Verrassende winst in strijd tegen de pensioenroof

Het jaar van de pensioenpaniek

Waarom maakt de DNB zich druk over uw pensioenen

ECB houdt geen toezicht

Belangrijke doorbraak

Dit valt niet uit te leggen aan de burger

Aangifte tegen pensioenfondsen

 

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d