Hoe zijn we de coronatijd tot nu tot doorgekomen en wat staat ons nog allemaal te wachten

Het is een bijzondere tijd en ik denk dat we 2020 niet snel zullen vergeten. Ik hoop dat iedereen zich redelijk ongeschonden door deze coronacrisis heen kan slepen en het leven straks weer kan oppakken op een manier zoals we gewend waren, maar eerlijk gezegd heb ik daar een hard hoofd in.

Ik had me voorgenomen om uitgebreid in te gaan op alle door de overheid opgelegde krankzinnige regels maar daar wordt al genoeg over geschreven. Ik hou m’n hart vast als eind september de steunpakketten van de regering worden stopgezet. Het aantal werkelozen en faillissementen zal enorm zijn, de echte ellende moet nog beginnen vrees ik.


’t Is even doorzetten

Zelf heb ik de moed en de tijd gevonden om e.e.a. aan het lijf te laten repareren. Iets waar ik enorm tegenop zag maar dolblij ben dat ik het gedaan heb. Het geeft me enorm veel nieuwe energie. Veel van onze leden kunnen zich wellicht nog herinneren dat ik 2 jaar geleden met een aantal medische probleempjes rondliep, nou ja, liep…

Lees verder


De voortgang van onze AWBZ-claim 

Om ervoor te zorgen dat we straks de meeste hobbels hebben glad gestreken zodra we de procedure gaan starten zijn we, zoals jullie wellicht weten, met een kleine groep van onze deelnemers al geruime tijd een aantal (individuele) procedures aan het voeren tegen de Belastingdienst wat betreft de AWBZ-claim. Deze leden hebben de claim ingediend als aftrekpost bij de aangifte over het jaar 2015. In 2016 hebben deze leden een aanzienlijk bedrag ontvangen van de Belastingdienst.

Lees verder


We kunnen het niet alleen 

Het blijkt dat veel mensen hulp nodig hebben. Vaak zijn conflicten met overheden, de Belastingdienst, banken, zorgverzekeraars, gemeentes, enz. op te lossen door zelf actie te ondernemen tegen deze instellingen. Men heeft het idee dat er toch niets valt te doen tegen deze instituten. Dat is niet juist. Ze gaan er vanuit dat men geen actie onderneemt en gaan dus maar door met frustrerende en onrechtmatige acties.

Lees verder