Brief ontvangen van de Belastingdienst Den Haag?

BD Den Haag

Belangrijke mededeling voor de mensen die in 2016 een bedrag hebben ontvangen naar aanleiding van de aftrekpost van € 5.400 bij de aangifte IB/PVV van 2015

Veel mensen hebben bij de belastingaangifte over 2015 een aftrekpost opgevoerd van € 5.400. Met dit basisbedrag hebben we een begin gemaakt met onze AWBZ-claim. Nagenoeg iedereen heeft op basis van deze aftrekpost een aanzienlijk bedrag terug ontvangen van de Belastingdienst.

Inmiddels zijn ze in Den Haag wakker geworden en tot de ontdekking gekomen dat ze wel heel gul zijn geweest. In totaal hebben ze in 2016 een bedrag van meer dan anderhalf miljoen Euro teruggegeven, een druppel op de gloeiende plaat natuurlijk want uiteindelijk willen we € 110 miljard van ze terughebben.

Dat geld willen ze nu weer terug hebben, met rente!

Om dat te innen heeft de Belastingdienst Kantoor Den Haag (Team PDB) de opdracht gekregen van het Ministerie van Financiën de, in hun ogen onterechte uitbetalingen, weer te innen. En dat doen ze niet zachtzinnig en ook niet geheel volgens de wettelijke regelgeving. Maar ach, we zijn inmiddels wel wat gewend…

De Belastingdienst heeft geen antwoord op onze AWBZ-claim

En wat gaan ze dan doen? Juist, de kop gaat in het zand en net doen alsof je neus bloedt. Maar we zijn ook niet op ons achterhoofd gevallen. Onderstaand document is een fragment uit de reactie die ze van ons (via onze leden} terugkrijgen.

Reactie naar de Belastingdienst

We wisten dat dit een keer zou gaan gebeuren en we zijn er op voorbereid. Wanneer je destijds met die eerst actie hebt meegedaan en recent een brief hebt ontvangen van de Belastingdienst Den Haag, geef dat dan direct aan ons door. Heb je de inkomensverklaringen nog niet aangevraagd doe dat dan snel want je hebt ze nodig mocht de brief straks ook bij jou op de deurmat liggen.

Je doet wel mee met onze AWBZ-claim maar nog geen brief ontvangen van de Belastingdienst?

 

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d